Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania Ziemi Kraśnickiej ogłasza nabór na wolne stanowisko: Koordynator ds. wdrażania projektów, finansów oraz kontroli wewnętrznej (umowa o pracę)

Wymagania konieczne:

– wyższe, preferowane ekonomiczne/prawne

– doświadczenie na samodzielnym stanowisku pracy

– umiejętność obsługi urządzeń biurowych,

– dobra obsługa komputera: MS Office

– znajomość LSR

– znajomość zagadnień PROW 2014-2020

– dokładność w wykonywaniu powierzonych zadań,

– sumienność, rzetelność, odpowiedzialność

– umiejętność śledzenia zmian w przepisach

– umiejętność organizacji pracy

– umiejętność komunikacji i pracy w zespole,

-stosowanie  zasad  dyskrecji  i poufności

-zdolność szybkiego uczenia się i brak obaw przed nowościami

– kursy, szkolenia, certyfikaty zw. z zakresem zadań

Wymagania pożądane:

-doświadczenie pracy w sektorze pozarządowym

– znajomość języka angielskiego

– prawo jazdy kat. B

Zakres zadań:

• doradztwo dla mieszkańców terenu LSR w sprawie warunków i możliwości otrzymania dofinansowania oraz wniosków o płatność,
  • realizacja celów i zadań określonych przez Zarząd i koordynatora biura
  • obsługa zw. z naborem wniosków (w tym projektów grantowych) składanych w ramach realizacji Lokalnej Strategii Rozwoju Lokalnej Grupy Działania Ziemi Kraśnickiej
  • przygotowanie i składanie wniosków o pomoc finansową zw. z funkcjonowaniem LGD oraz przedsięwzięć określonych w LSR
  • zarządzanie ryzykami grantów poprzez identyfikację potencjalnych ryzyk oraz opracowanie strategii reakcji
  • Kontrolowanie i nadzór nad postępem prac oraz zgodności z celami projektów i postępem prac ze względu na czas i jakość w tym kontrola i monitoring projektów grantowych
  • Przeprowadzenie końcowego rozliczenia rzeczowego pod względem zgodności z warunkami Umów o pomoc (projekty grantowe)
  • Przygotowanie sprawozdań w tym z realizacji LSR dla Zarządu
  • Sporządzanie opinii dotyczących problemów związanych z realizacją projektów.
  • Kontrolowanie prawidłowości stosowania obowiązkowych procedur
  • Monitorowanie postępów  realizacji LSR oraz problematyki związanej z funduszami UE,
  • Monitorowanie w zakresie nowych wytycznych (rozporządzenia, ustawy, procedury, interpretacje) związane z realizacją działań stowarzyszenia
  • Poszukiwanie możliwości pozyskania zewnętrznego dofinansowania dla projektów Stowarzyszenia z różnych programów i funduszy,,
  • przygotowanie kompletnej dokumentacji na potrzeby realizacji projektów w ramach funduszy UE
  • wykonawstwo projektów inwestycyjnych i szkoleniowo-doradczych (obsługa pozyskanych środków w ramach projektu, dokumentacja rozliczeniowa),
  • realizacja projektów Stowarzyszenia
  • uczestnictwo w działaniach informacyjnych, promocyjnych i kulturalnych zw. z obszarem LGD oraz działalnością LGD w ramach podejmowanych inicjatyw stowarzyszenia
  • inne zadania wpływające na prawidłową umowę na funkcjonowanie, umowy ramowej oraz realizacji założeń LSR
  • Zakres odpowiedzialności:
  • z realizacją projektów/zadania projektowe
  • administracyjna
  • za powierzone wyposażenie stanowiska pracy
  • za powierzoną dokumentację
  • dbałość o dobro pracodawcy w tym pozytywny wizerunek stowarzyszenia i zachowanie w tajemnicy informacji, których ujawnienie mogłoby narazić pracodawcę na szkodę

Wymagane dokumenty:

– życiorys (CV)

– kopie dokumentów potwierdzających posiadane wykształcenie, kwalifikacje i staż pracy stwierdzonym świadectwem pracy lub zaświadczenie o zatrudnieniu

-oświadczenie o zgodzie na przetwarzanie danych osobowych

Wymagane dokumenty aplikacyjne należy składać w zamkniętych kopertach z podanym  adresem zwrotnym  i dopiskiem: Dotyczy naboru na stanowisko Koordynator ds. wdrażania projektów, finansów oraz kontroli wewnętrznej na adres: Lokalna Grupa Działania Ziemi Kraśnickiej, ul. Lubelska 115, 23-200 Kraśnik, nr telefonu:  81 825 27 27.

Oferty przyjmujemy w nieprzekraczającym terminie w dniach od 10.08.2023r do 25.08.2023r. do godz. 16.00
Liczy się data wpływu dokumentów.

Rekrutacja odbywać się będzie w dwóch etapach:

1. Weryfikacja dokumentów/ocena formalna złożonych ofert
  2. Rozmowa Kwalifikacyjna

Wyniki naboru podane zostaną do publicznej wiadomości poprzez umieszczenie na stronie internetowej LGD.