WARZTATY KULINARNE “ZASMAKUJ W TRADYCJI – LUBELSKI SZLAK KULINARNY”

W dniu 21 kwietnia 2022 r. na obszarze Lokalnej Grupy Działania Ziemi Kraśnickiej odbyły się warsztaty kulinarne, poprowadzone przez Panią Elżbietę Wójcik oraz Jerzego Wójcik. W warsztatach wzięło udział 10 osób, które reprezentują szlak kulinarny na obszarze Lokalnej Grupy Działania Ziemi Kraśnickiej w ramach projektu „Zasmakuj w Tradycji – Lubelski Szlak Kulinarny”. Podczas warsztatów, zostały przygotowane takie pyszne potrawy jak np.: tarta malinowa z nutką różaną, zupa z pokrzywy, ryba zapiekana w sosie serowo – grzybowym, sałatka Olivier, żeberka w sosie miodowo – jabłkowym oraz miodownik. Wszystkie potrawy zostały przygotowane przez uczestników warsztatów z wielką dbałością o walory smakowe jak również wizualne.