Inkubatory Przetwórstwa Lokalnego szansą na współpracę w sektorze rolnym

Zapraszamy mieszkańców obszarów wiejskich województwa lubelskiego do udziału   w projekcie „Inkubatory Przetwórstwa Lokalnego szansą na współpracę w sektorze rolnym” współfinansowanego ze środkow Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

 

Celem projektu jest  zwiększenie zainteresowania współpracą i partnerstwem rolników, producentów, przetwórców oraz przedstawicieli innych sektorów mających wpływ na produkcję, przetwarzanie i dystrybucję wysokiej jakości żywności z uwzględnieniem działalności inkubatorów przetwórstwa lokalnego.

W ramach projektu oferujemy udział w Konferencji „Inkubatory Przetwórstwa Lokalnego szansą na współpracę w sektorze rolnym”  (4 października 2020r.)  oraz warsztatach „Pszczelarstwo – rękodzieło i kulinaria” (6 i 8 października 2020r).

Obydwa wydarzenia odbęda się w Inkubatorze  Przetwórstwa Produktów Pszczelich

w Pszczelej Woli, Pszczela Wola 14.

 

Zgłoszenia można dokonać pod nr tel. 81 532 30 65, 81 534 45 28  do dnia 1 października 2020r.

Poniżej plakat informacyjny oraz program konferencji i warsztatów.

Drukuj